Zelf getest: Audio-Technica ATH-M50xBT2

Het Japanse bedrijf Audio-Technica is gekend dankzij zijn kwalitatieve audioproducten. Niet enkel microfoons en platenspelers, maar ook hoofdtelefoons behoren tot hun assortiment. Met de ATH-M50xBT2 brengen ze een nieuwe draadloze over-ear hoofdtelefoon op de markt. Wij mochten deze innovatieve en natuurlijke geluidservaring zelf testen.   

De Audio-Technica ATH-M50xBT2 is beschikbaar in het zwart, Deep Sea en Ice Blue. Vooral de Ice Blue-versie springt in het oog. Het is een limited edition in het metaalblauw verwijzend naar gletsjers en hun kracht. De over-ear hoofdtelefoon heeft scharnierende en draaibare oorschelpen en dankzij die compactheid gaat het opbergen heel vlot. De schelpen hebben comfortabele kussens en dat komt uiteraard de isolatie ten goede. Je kan dus de hoofdtelefoon probleemloos uren blijven dragen. Verder vind je nog een USB-oplaadkabel in de doos en een kabel om aan te sluiten op de jackingang.       

De draadloze hoofdtelefoon beschikt over drivers met een 45mm groot diafragma. Hierdoor krijg je een unieke en diepe bas te horen. Ideaal voor een helder en duidelijk hifi geluid. In combinatie met de isolerende oorkussens is dit de ideale metgezel tijdens een wandeling of loopsessie. Extra pluspunt is het feit dat er twee Bluetooth-apparaten op hetzelfde moment kunnen worden verbonden met de Audio-Technica ATH-M50xBT2.

Dankzij dubbele microfoons kan je ook gemakkelijk een (video)gesprek voeren en stemassistentie activeren zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Siri. De ATH-M50xBT2 maakt gebruik van beamforming-technologie. Dit zorgt voor een duidelijke stemoverdracht en heldere gesprekken.      

De veelzijdigheid van deze draadloze hoofdtelefoon komt ook tot uiting in de batterijduur. Volledig geladen kan je tot 50 uur gebruik maken van de ATH-M50xBT2. Met de snellaadfunctie kan je via de USB-C-aansluiting na 10 minuten snelladen alweer 3 uur verder. Daarmee is hij één van de toppers op de markt. Tenslotte zorgt de Low Latency-modus ervoor dat er geen vertragingen voorkomen en audio en video synchroon lopen.