Van imker tot kaasplank

Sluit je ogen… Je wandelt in het hoge gras van een weiland badend in de herfstzon. De lucht is fris en geurig. Op deze weiden hoor je vlakbij de bijen zoemen, en verderop, in de vallei, rinkelen koeienbellen…

Meer is niet nodig om uit te kijken naar een bijzondere smaakervaring: Le Gruyère AOP en honing. Net als koeien zijn wilde bijen kieskeurige eters: ze houden van seizoensgewassen. En kaas en honing vinden van oudsher hun oorsprong in de bergen.

De combinatie van honing en Le Gruyère AOP is perfect: de honing, in een matige hoeveelheid, verzacht de kracht van de kaas en biedt een palet aan van subtiele en gedurfde smaaksensaties. Warmte, rondheid en de aromatische kracht van de componenten komen zo op de voorgrond te staan.

De kaas

Deze kaas wordt het hele jaar door geproduceerd. Gedurende 5 tot 9 maanden wordt hij in kelders gerijpt. Een wiel weegt tussen de 25 en 40 kg.

Dit is de jongste kaas van de Gruyère AOP-familie. Hij is jong en dat proef je ook aan zijn frisse beet en levendige smaaktonen. Eerst ervaar je de bite. Bij het kauwen ontwikkelt de ivoorkleurige zuivel een smeuïg mondgevoel.

De honing

Rozemarijnhoning is een smeerbare honing met een matige zoetkracht. De subtiele kruidige smaak onderstreept de milde kant van Le Gruyère AOP Classic. Zonder te overheersen draagt hij bij aan de ontplooiing van de boterachtige toetsen die zo nog meer tot hun recht komen.
In zomerhoning komen de warme geuren uit de veld- en bosbloemen terug. Zijn zachtheid harmonieert met die van Le Gruyère AOP Classic, terwijl de bloemige noten de rijke, lichte tonen van de kaas benadrukken.
Acaciahoning heeft een heel fijn aroma. Subtiel met een licht bloemige toets. Voor wie nog twijfelt, is deze honing ideaal om je te laten bekoren en Le Gruyère AOP met honing te proberen. Door de zachte consistentie zal deze goudgele honing niet gauw overheersen. Hij verleent een subtiele nasmaak, zonder echt de overhand te nemen.