Hendrick’s Grand Cabaret

Hendrick’s Grand Cabaret is een gloednieuwe gin, die exclusief wordt gelanceerd in beperkte oplage. Het is een spirit voor dromers, kunstenaars en eigenzinnige denkers, geïnspireerd op een historisch drankje op basis van fruit dat in het begin van de 20e eeuw erg in trek was in Parijs. ​

Uitbundig en poëtisch, zo verleidt Hendrick’s Grand Cabaret de nieuwsgierige drinker. Het smakenpalet is rijk en complex en prikkelt de zintuigen met z’n grootse en frisse smaken. De gin is gemaakt voor vrijgevochten zielen, die op zoek zijn naar een drankje dat zowel mild als verfrissend is voor een feestelijk moment. Deze extravagante spirit wordt de grootste lancering tot nu toe uit de bijzondere gin-collectie ‘Hendrick’s Cabinet of Curiosities’ en zal verkrijgbaar zijn in meer dan 50 landen.

Hendrick’s meester-distilleerder, Lesley Gracie, kreeg de ingeving voor deze bijzondere editie toen ze las over een eau de vie die werd gestookt van rijpe steenvruchten. Deze zwoele sterkedrank werd geserveerd met een scheutje gin en geparfumeerd met rozen. Deze cocktail was razend populair op modieuze Parijse feestjes in de vroege jaren 1900.

Het experimenteren met onverwachte smaakcombinaties is een tweede natuur voor Lesley en toch was het de eerste keer dat ze ervoor koos om met rijpe, sappige steenvruchten te werken, een perfecte fruitige toevoeging aan het rijke palet van smaken van een gin. Niet enkel het zoete fruit steelt de show, ook de zorgvuldig geselecteerde kruiden zorgen voor een elegante zintuiglijke ervaring. Resultaat: een heerlijk decadente creatie van Hendrick’s, ontworpen om te behagen en ideaal om een verfrissende elegantie toe te voegen aan glorieuze bijeenkomsten.

Hendrick’s meester-distilleerder, Lesley Gracie, licht toe: “Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en deze keer vond ik die tijdens het doorbladeren van historische recepten. Ik ontdekte dat steenvruchten vroeger erg populair waren om sterkedranken mee te stoken, zo vond ik recepten voor eaux de vies, perzikschnaps en kersenlikeuren. Toen ik met deze smaken begon te experimenteren, proefde ik dat, als je verschillende steenvruchten samenvoegt, zich een prachtige smaakdiepte ontvouwt in combinatie met verfijnde, frisse toetsen. Ik voegde zoete kruiden toe om het geheel mooi af te ronden. Het is de eerste keer dat ik experimenteer met steenvruchten in een Hendrick’s Gin en ik ben blij verrast met hoe ze een frivole, haast decadente diepte aan de smaak geven zonder de kenmerkende verfrissende lichtheid van Hendrick’s te verliezen.”

Ally Martin, Hendrick’s Global Brand Ambassador, voegt hieraan toe: “Het is fascinerend om diep in de cocktailgeschiedenis te duiken en te ontdekken welke smaakcombinaties de creatieve geesten in Parijs dronken begin van de 20e eeuw. Het lijkt erop dat de mengeling van steenvruchten, rozen en gin een magische combinatie was die in de meest luxueuze etablissementen werd geschonken. En wie kan deze smaken beter combineren tot een verleidelijke en fruitige spirit dan Hendrick’s meester-distilleerder, Lesley Gracie? Het is een gedurfde gin geworden met diepe, rijke smaken die toch verfrissend en licht is – ideaal in een Hendrick’s Grand Cabaret en Tonic. Als je het wat chiquer wil, is de Hendrick’s Grand Cabaret Royale een heerlijke manier om te toasten op een feestelijk moment. De combinatie van Hendrick’s Grand Cabaret, veenbessensap, limoen en een geutje suikersiroop wordt afgetopt met champagne of schuimwijn voor een extra dosis luxe.”

De fles van Hendrick’s Grand Cabaret valt op door zijn stijlvolle, dieppaarse kleur. De iconische apothekersfles is versierd met een eclectische mix van iconen, waaronder een prachtige kroonluchter – een knipoog naar de extravagante feesten die de creatie van deze spirit inspireerden.