De tijd van muziekfestivals waar je enkel een hamburger of een pak friet met mayonaise kan eten ligt al een tijdje achter ons. Gezonde (fast)food is hét nieuwe festivalfood. De creatieve keuken van Greenway reist deze zomer doorheen de Belgische festivalwereld met lekker, toegankelijk, veggie, vegan maar vooral gezond, festivalfood. Greenway biedt voor deze zomer drie typische festivalgerechten aan: de 100 % plantaardige kebab, de Visch & Chips en de Korean BBQ pulled soy sandwich. Voor deze laatste ontvingen ze vorig jaar nog een prijs van Gault&Millau.
Het festivalseizoen gaat binnenkort van start en vanaf dan kan je bijna elke dag wel ergens In België naar een muziekfestival. Op zes van de grootste festivals zal je deze zomer ook de foodstand van Greenway terugvinden, met ‘feel good’ – veggie festivalfood. Paul Florizoone, de kracht achter Greenway, ontwikkelde drie typische festivalgerechten waar je je niet schuldig voor hoeft te voelen: de 100 % plantaardige kebab, de Visch & Chips en de Korean BBQ pulled soy sandwich, een krokant broodje gevuld met gemarineerde duurzame soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. Deze sanddwich sleepte vorig jaar de Gault&Millau award in de wacht voor het gezondste festivalgerecht op Tomorrowland. Speciaal dit jaar pakt Greenway uit met nóg een nieuw gerecht op Rock Werchter: de Visch & Chips, een duurzame, vegan versie van de ‘fish & chips’ gekookt in zeewierbouillon en gefrituurd in een krokant kruidenkorstje met home made tartaarsaus en spicy potato wedges.